פתיחת עוסק מורשה – הדרך הפשוטה

פתיחת עסק הוא חלומם של אנשים רבים, ועל אף שבחלום רובנו מדמיינים חברה גדולה ורחבת ידיים, בפועל, מרבית בתי העסק הם עסקים קטנים ומקומיים. אל חלום החברה הגדולה אפשר להגיע באמצעות המוצר או השירות הנכון, ואפשר להגיע אליו גם באמצעות צמיחה הדרגתית לאורך שנים. כרגע, כשאתם עושים את צעדיכם הראשונים, עליכם להסדיר את כל הנושא של פתיחת העסק והפיכתו לרשמי, ולשם כך יהיה עליכם לעבור את התהליך של פתיחת עוסק מורשה.

 

ברצונכם לפתוח תיק עוסק? צרו איתנו קשר!

 

תהליך פשוט של מילוי מספר טפסים

באפשרותכם לבחור גם בערוץ של עוסק פטור או חברה בע"מ, אך ברובם המכריע של המקרים, עוסק מורשה היא צורת ההתאגדות הנכונה ביותר. התהליך של פתיחת תיק עוסק מורשה הוא תהליך פשוט למדי, וניתן לבצע אותו באופן עצמאי. תהליך זה נועד לפתוח תיק ניכויים ברשות המיסים לצורך ניכוי מע"מ ומס הכנסה. במסגרת התהליך יהיה עליכם למלא מספר טפסים ולהצהיר מספר הצהרות, לחתום במקומות הנכונים ובתוך זמן קצר תקבלו תעודת עוסק מורשה, המאפשרת לכם להתחיל לקבל תשלומים ולהפיק חשבוניות מס וקבלות.

 

פתיחת תיק ברשות המיסים וקבלת האישורים הנדרשים

את התהליך של פתיחת עוסק מורשה מומלץ מאוד לעבור בליווי שירותי ראיית חשבון, עם מקצוע המכירים את התהליך לפני ולפנים. על אף שמדובר בתהליך פשוט למדי, בפועל אתם בהחלט עלולים לבצע מספר טעויות שיכולות להוביל לעיכוב בפתיחת התיק ואפילו לקנסות. כמו כן, לאחר פתיחת עוסק מורשה יהיה עליכם להפיק אישור ניכוי מס במקור ואישור ניהול ספרים. שני אישורים אלה מעידים שאין לא חלה עליכם כל מגבלה מבחינת רשות המיסים, לקבל תשלומים בצורה חופשית.

 

פתיחת עוסק מורשה

 

פתיחת עוסק מורשה: אישורים שאתם חייבים להחזיק אצלכם

בתי עסק שלאורך השנים התנהלו בצורה לקויה מול רשות המיסים, עלולים להיות מתויגים על ידי הרשות כ"בעייתיים" ועל מנת לפקח עליהם טוב יותר, תחייב רשות המיסים לנכות את המס המגיע עליה במקור, בשיעור שתקבע הרשות מראש. במקרה כזה, כל תשלום שיועבר אליכם על ידי לקוחותיכם יצטרך להתקזז בהתאם לשיעור הניכוי במקור שחל עליכם. מן הסתם, דברים אלה לא רלוונטיים עבורכם בשלב התחלתי זה, אבל בהיבט זה עליכם להקפיד להפיק את האישורים הנדרשים על מנת שתוכלו להציג אותם בפני כל לקוח שידרוש לראות אותם.

 

הזמנת פנקסי חשבוניות, וישנה גם אפשרות דיגיטלית

לאחר שתקבלו את האישור הרשמי של פתיחת עוסק מורשה, תוכלו לגשת למשימה של הזמנת פנקסי חשבוניות מס, קבלות ופנקסים אחרים הדרושים לכם כמו חשבון עסקה, חשבונית זיכוי וכן הלאה. גם בעניין זה, יכול רואה החשבון שלכם לסייע לכם מאוד ולספק לכם את כל המידע לו אתם זקוקים סביב נושא זה. כדאי לדעת, שכיום ישנם שירותים המאפשרים שימוש בחשבוניות עם חתימה דיגיטלית, כך שלא תצטרכו להזמין כלל פנקסים, ותמורת דמי מנוי חודשיים תוכלו להפיק חשבוניות, קבלות ומסמכים אחרים, עם פרטי העסק, ללא צורך בהתעסקות בניירת ובמשלוח בדואר.

 

בחירת צורת ההתאגדות המתאימה לכם ביותר

אחרי שאמרנו את כל זה, בהחלט כדאי להשקיע מעט מחשבה בבחינת צורת ההתאגדות המתאימה לכם ביותר. באפשרותכם להתחיל את צעדיכם הראשונים בתוך עוסק פטור, או לחילופין לפתוח ישירות חברה בע"מ, צורת התאגדות שיכולה גם להיות מחייבת מבחינתכם בהתאם לסוג העסק. לכל אחת מצורות ההתאגדות ישנם חסרונות ויתרונות, ולמעשה פתיחת תיק עוסק מורשה הוא הצעד שמביא איתו את האיזון הטוב ביותר בין כלל החסרונות והיתרונות. אם אתם חושבים שישנה צורת התאגדות שמתאימה לכם יותר מאשר עוסק מורשה, בהחלט כדאי ושווה להתייעץ על כך עם רואה חשבון מוסמך.

 

מתאוריה למעשה- טיפים פרקטיים לפתיחת עוסק מורשה

יש שתי דרכים עיקריות לפתיחת עוסק מורשה, בעצמך או בעזרת רואה חשבון.

  • – אם בחרת לעשות זאת בעצמך אתה צריך לזכור לפתוח תיק עוסק מורשה במע"מ (מס ערך מוסף) וכן להירשם כעצמאי במס הכנסה ובביטוח לאומי.
  • – אם אין לכם זמן להתעסק עם הביורוקרטיה ואתם רוצים שמישהו יעזור לכם עם כל ההתעסקות הזאת, פנו לדה סבן חשבונאות ופיננסים ואנחנו נפתח עבורכם עוסק מורשה. כמו שהם יכולים לטפל לכם בסגירת תיק, רואי חשבון יכולים לפתוח עבורכם, לאחר פגישת ייעוץ, תיק עוסק מורשה אונליין ולעשות זאת מהר וביעילות.

 

פתיחת תיק במע"מ

יש לגשת לסניף מע"מ הקרוב לאיזור העסק או המגורים שלך ולעשות את הדברים הבאים:

  • למלא פתיחת תיק וטופס פתיחת עוסק מורשה
  • להביא איתכם צילום של תעודת הזהות שלכם
  • להביא איתכם צילום של צ'ק מבוטל
  • להביא איתכם הסכם של שכר דירה של מקום העסק

 

פתיחת עוסק מורשה

 

איך להירשם במס הכנסה?

אחרי שפתחתם עוסק מורשה במשרד מע"מ הקרובים לביתכם או לבית העסק שלכם תצטרכו להודיע למס הכנסה על כך שפתחתם עסק. יש באפשרותיכם לגשת למשרד מס הכנסה או לשלוח לשם הודעה על כך שפתחתם עסק בפקס או בדואר רשום – עם חתימה שלכם בכתב יד. לאחר מכן יש לברר אם נקבע לכם ניכוי מס במקור, ואם אתם צריכים תבקשו ביטול ניכוי מס במקור בעזרת מילוי הטופס המתאים. יש גם לוודא שקיבלתם אישור לניהול ספרים. את האישור לניכוי מס במקור ואת האישור לניהול הספרים אפשר למצוא באתר של מס הכנסה. אם תצטרכו מס הכנסה יקבע אחוז מקדמות עבור תשלום פעם בחודש או חודשיים. אתם תקבלו פנקס תשלומים שיש לשלם אותו בבנק הדואר או דרך האינטרנט. אם תרצו לבקש ביטול או הנמכת מקדמות תוכלו למלא טופס עבור כך. את הטפסים אפשר למצוא באתר של מס הכנסה.

 

איך להירשם בביטוח לאומי?

אם אתם עצמאיים או שאתם מנהלים עסק כשותפים, אתם צריכים להירשם בביטוח לאומי ולדאוג למלא את הדו"ח הרב שנתי. מיד אחרי שאתם פותחים את העסק / העיסוק אתם חייבים להירשם בביטוח לאומי. חשוב מאוד – אם אתם עובדים במקביל כשכירים – אתם עדיין חייבים להירשם בביטוח לאומי. לפעמים תוכלו גם לקבל פטור מהתשלומים עליהם אתם מקבלים תשלום כשכירים אז חשוב לשים לב ולדווח.

 

חשוב לזכור כאשר פותחים תיק עוסק מורשה

שימו לב לטיפים החשובים האלה לפני שאתם פותחים תיק עוסק מורשה:

  1. 1.חשוב לבקש ייעוץ ראשוני מרואה חשבון או מיועץ מס מוסמך לפני פתיחת תיק עוסק מורשה. הם יוכלו לבחור עבורכם את התיק הנכון ולחסוך לכם תשלומי מס.
  2. 2.בסופו של דבר רוב העוסקים המורשים נעזרים ברואה חשבון, לצורך הנהלת החשבונות שלהם וגם לצורך הגשת דו"ח שנתי, לכן כדאי להעזר ברואה חשבון גם כדי לפתוח את התיקים.
  3. 3.שימו לב שאתם צריכים לפתוח שלושה תיקים: מע"מ (מס ערך מוסף) – עוסק מורשה, מס הכנסה וכן ביטוח לאומי. אם אתם תעסיקו עובד או עובדים בעסק החדש שלכם, תצטרכו לפתוח תיק ניכויים / משכורות במס הכנסה ובביטוח לאומי – שזה 5 תיקים ביחד.
  4. 4.קודם כל אתם צריכים לגשת לפתוח תיק במע"מ, או מס ערך מוסף, ולשם צריך להגיע עם צילום שת תעודת זהות, כולל הספח, צילום של צ'ק מבוטל והסכם השכירות של העסק אם הוא בשכירות.
  5. 5.למע"מ יש להגיע לפי הכתובת של העסק או הכתובת של הבית אם עובדים מהבית. אין אפשרות לגשת לכל סניף של מע"מ. את הכתובת אפשר למצוא באינטרנט. חשוב לשים לב – אם אתם גרים או עובדים בתל אביב כדאי לכם להתקשר ולשאול לאיזה מהסניפים אתם צריכים להגיע, מאחר ויש כמה סניפים של מס הכנסה וכמה סניפים של מע"מ המיועדים לעסקים מתל אביב.
  6. 6.המחלקה שמטפלת בנושא של פתיחת תיק – קוראים לה מחלקת גביה – צריך למלא שם את טופס פתיחת התיק ולהגיע עם כל המסמכים שציינו למעלה.
  7. 7.עולת פתיחת התיק, אם לא חסר לכם אף מסמך, מבוצעת במקום ותקבלו במקום תעודה זמנית עבור עוסק מורשה.
  8. 8.כשבועיים בערך אחרי שתפתחו את התיק תקבלו בדואר את הפנקס דיווח למע"מ (מס ערך מוסף) עבור עוסק מורשה ותעודה עבור עוסק מורשה – מקורית.
  9. 9.אחרי הפתיחה של תיק עוסק מורשה במע"מ, צריך לפנות למס הכנסה כדי לפתוח שם תיק ולאחר מכן גם לביטוח לאומי כדי לפתוח תיק גם שם.
  10. 10.אחרי פתיחת התיק במע"מ (מס ערך מוסף) אתם יכולים להתחיל לעבוד כעצמאיים. אנחנו נשמע להיות פה עבורכם לפתיחת עוסק מורשה והתיקים במס הכנסה ובביטוח לאומי. צרו איתנו קשר עוד היום ונעזור לכם בפתיחת עוסק מורשה וכמו כן בטיפול בחשבונות שלכם.

 

מה הלאה?

אחרי שפתחתם את תיק העוסק שלכם, הסיפור רק מתחיל וכעת יהיה עליכם לנהל את החשבונות שלכם באופן שוטף, לשלם מקדמות מס לאורך השנה ולהגיש דו"חות שנתיים בסוף כל שנה. בשלב הזה, אתם בהחלט רוצים לערב רואה חשבון ומנהל חשבונות.

 

השאר את פרטיך ונחזור אליך בהקדם:



  דילוג לתוכן